Reklama
 
Blog | Pavel Klíma

Model Zeman

 

Zahoďte stud, morálku, naučte se mluvit spatra a s lidmi tak trochu spatra.

 

Podívejte se, pane Čechu.  Při vaší inteligenci (navíc s odstupem několika týdnů od prezidentských voleb, tedy s chladnou hlavou) musíte vy sám uznat, že lži a urážky z úst Miloše Zemana před druhým kolem nebyly říkány nahodile. Při Zemanových nadprůměrných rozpoznávacích schopnostech musí on sám vědět, že pronáší přesně řízené střely. S polopravdami zachází tak bravurně a bezostyšně, že Zdeněk Svěrák, host předvolební debaty, namísto kladení otázek dušně odolával infarktu.

Zvolili jsme za prezidenta vysoce inteligentního člověka. Slova „inteligentního“ užívám proto, že si to myslím, zároveň navýsost neutrálně, a budu rád, pokud v tom slově vzhledem k osobě MZ nehledáte nic, ale vůbec nic kladného. Při jeho inteligenci musí vědět, co říká i proč to říká. Dovolte mi zhodnotit Zemanovu (předvolební) taktiku citátem z mé oblíbené knihy Andersenových textů Flétnové hodiny: „A dostalo se to do novin, bylo to vytištěno a je to naprosto jisté.“

Chcete jít úspěchu naproti? Společně s příslovím o účelu světícím prostředky zahoďte stud, morálku, naučte se mluvit spatra a s lidmi tak trochu spatra. Nejsme na to sami, model jsme si vybrali na pět let.

Reklama